Åpner ny luftveislegevakt i Karmøy

ÅPNER NY LEGEVAKT: Vegg i vegg med den ordinære legevakten i Åkrehamn, i lokalene til helsestasjonen, åpner Karmøy kommune torsdag en ny luftveislegevakt.

ÅPNER NY LEGEVAKT: Vegg i vegg med den ordinære legevakten i Åkrehamn, i lokalene til helsestasjonen, åpner Karmøy kommune torsdag en ny luftveislegevakt. Foto:

Det ventes en økning av antall syke lokalt i ukene som kommer. Nå har Karmøy kommune klargjort en egen luftveislegevakt.

DEL

(Haugesunds Avis) KARMØY: – Planen er at luftveislegevakten skal åpne torsdag 19. mars. Vi har jobbet godt med planleggingen og har nå på plass nødvendig personell og utstyr. Vi gjør vårt beste i denne situasjonen og er så klar som det går an, sier leder for Karmøy legevakt Deniz Tekin til kommunens nettsider.

Det nye koronaviruset fører til at mange får luftveisinfeksjon. Ifølge Folkehelseinstituttet kan viruset gi alt fra milde symptomer til mer alvorlig sykdom.

Vegg i vegg med legevakten

– Det er utbredt smitte her lokalt, og det ventes en økning av antall syke i ukene som kommer. For å kunne ta imot pasientene som trenger hjelp har Karmøy kommune klargjort en egen luftveislegevakt for personer med akutte luftveissymptomer og som har behov for legetilsyn, opplyser Karmøy kommune.

De presiserer at det er svært viktig at pasientene avtaler med sin fastlege eller legevakt på tlf. 116 117 før oppmøte ved luftveislegevakten.

Den nye luftveislegevakten er lokalisert vegg i vegg med den ordinære legevakten på Åkra, nærmere bestemt i lokalene til Åkra helsestasjon i Engveien 2. De to legevaktene har adskilte innganger.

For alle innbyggere i Karmøy

Til kommunens nettsider understreker legevaktsjefen at luftveislegevakten er for alle innbyggerne i Karmøy kommune på dagtid. Ettermiddag, kveld og helg følger man vanlig legevaktdistrikt.

– Det vil si at innbyggere nord for Bø-krysset skal til Haugesund legevakt utenom ordinær dagtid, opplyser kommunen.

Luftveislegevakten vil ha svært strenge smittevernrutiner og en nøye planlagt pasientflyt som skal ivareta pasientene på en best mulig måte og hindre ytterligere smittespredning. Organiseringen ute og inne – både for helsepersonellet og pasientene – er nøye gjennomtenkt. Det samme er møbleringen.

Artikkeltags