(Haugesunds Avis)

– Mot slutten av pandemien hadde vi en konsert der vi spilte for 20 publikummere på Rockefeller. Uten alkoholservering. Det var stusslig. Men jeg kan i det minste si at jeg har spilt for et utsolgt Rockefeller, flirer 28 år gamle Espen Andersen fra Torvastad.

Med både antallsbegrensninger og meterkrav ryddet av veien, koser han seg nå med å ta med bandet Dunbarrow rundt på turneen som startet forrige torsdag.

Kommende fredag venter scenen hos Ovenpaa i Kopervik.

– Det blir jo «himabane» for oss, så jeg forventer at folk kommer. Det er et sterkt rockemiljø på Karmøy og i Haugesund, sier Andersen.

Usikker på hva du skal finne på i helga? Helt nederst i saken finner du en oversikt med ulike forslag.

Postbud

I tillegg til å spille selv, livnærer 28-åringen seg som lydtekniker. Først og fremst for Hilde Skaar fra Stord som er best kjent under artistnavnet Skaar.

Da pandemien kom, ble begge inntektskildene til Espen Andersen truffet. Og mange med han.

– Det var ikke mulig å holde konserter, og jeg fikk meg en trøkk. Mange kolleger hoppet av og fikk seg andre jobber, så det er ikke så mange dyktige igjen i bransjen. Det betyr at det er mye jobb for oss som er igjen, sier Andersen som selv jobbet som postbud en periode for å spe på inntekten.

Fra fan til vokalist

Akkurat hvordan Espen Andersen selv ble med i Dunbarrow er rett og slett en ganske søt historie om stalking og en demotape.

– De andre i bandet er tre år eldre enn meg, og jeg var skikkelig fan av bandet Woodrose som de hadde den gangen. Jeg stalket dem nok litt, husker blant annet en konsert på Gamle Slakthuset. De flyttet etter hvert til Trondheim, og jeg fulgte etter, forteller Andersen.

Da den originale vokalisten i bandet sluttet, hentet en av de andre fram en demotape som Espen hadde sendt dem tidligere.

– Jeg ble kontaktet, og de ville at jeg skulle prøve å synge. Så da gjorde jeg det, og det var måten vi ble kjent på. Litt klisjé egentlig, smiler Andersen.

– Ser ut som 70-tallet

For Espen var det definitivt en god match, både på grunn av musikkstil og klesstil.

Helt siden slutten av ungdomsskolen, har nemlig 70-tallslooken med slengbukser, langt hår, frynser og dongeri fulgt han tett.

– Jeg ser jo ut som 70-tallet, flirer han fornøyd.

Den største utfordringen med klesstilen han har valgt, er kanskje å finne slengbukser som passer for menn.

At det kommer noen kommentarer ute på byen, bryr han seg derimot fint lite om.

– Jeg digger at vi ser ut som vi gjør. Vi gjør oss ikke til. Det var en som sa at vi låter som 70-tallet, ser ut som 70-tallet og oppfører oss som 70-tallet. Det er mange andre band som gruser oss på hardhet, men likte du Black Sabbath, så vil du nok like vår musikk, sier Espen Andersen.

Ka ska du i helgå?

Konserten med Dunbarrow er bare ett av arrangementene du kan delta på i helga.

Under gir vi deg noen flere tips til hva du kan finne på. Vi understreker at dette bare er et utvalg av ting som skjer på Haugalandet i helga, ikke en uttømmende liste.

Tore Sagen gjør standup

Når: To forestillinger fredag, kl. 19.30 og 21.30

Hvor: Festiviteten, Haugesund

Hva:

Tore Sagen er best kjent fra Radioresepsjonen og TV-serien Side om Side på NRK. Nå kommer han med sitt aller første solo-show. 

ABBA-kveld i Maritim Hall

Når: Fredag kl. 19.00

Hvor: Maritim Hall

Hva:

Selv om det ikke er ABBA selv som kommer, fristes det med god stemning og fantastiske anmeldelser, når en gjeng engelske musikere og artister besøker Maritim Hall.


ABBA1974 spiller over hele Europa og har blant annet opptrådt på Englands største og mest kjente musikkfestival, Glastonbury. Publikum er tydeligvis klar for en skikkelig ABBA-fest, for arrangementet er utsolgt. 

Konsert med Dunbarrow

Når: Fredag kl. 21.00

Hvor: Ovenpaa, Kopervik

Hva:

Dunbarrow er fem haugalendinger som gjennom et tiår har smidd sammen sitt eget karakteristiske uttrykk innenfor tungrocken. 


Ifølge arrangøren får bandet inspirasjon fra upolerte demo-taper fra 70-tallet og svensk throwback-rock fra 2000-tallet, og lager låter som både fenger og overrasker. 

Fortellerstund på biblioteket

Når: Lørdag kl. 10.30

Hvor: Haugesund folkebibliotek

Hva:

Haugesund folkebibliotek ønsker velkommen til fortellerstund på barneavdelingen. Arrangementet passer for barn fra tre år og oppover og er gratis. Ingen påmelding nødvendig.

Adopsjonsdag med Dyrebeskyttelsen

Når: Lørdag kl. 11.00

Hvor: Dyrebutikken Musti, Raglamyr

Hva:

Dyrebeskyttelsen kommer til Musti med katter som har fått en litt tøff start på livet, og som trenger nye hjem. 

Når man adopterer en katt fra Dyrebeskyttelsen betales et adopsjonsgebyr på 2.000 kroner som inkluderer helseattest, ormekur, 1 vaksine, ID-chip og kastrering når katten er gammel nok (kastrering er ikke valgfritt).

Lørdagssnop i Festiviteten

Når: Lørdag kl. 12.00

Hvor: Festiviteten, Haugesund

Hva:

Forestilling for barn i Festiviteten som handler om prinsesse Kathinka som elsker å spille fotball med vennene sine, men en dag blir hun lurt av dragen Lung til å bli med til Kina for å spille fotball med Jadeprinsen. 


Passer for barn fra ca. 4 år og er en uhøytidelig eventyrstund hvor barna får være med på leken.

Babeluba 2022

Når: Lørdag fra kl. 11.00

Hvor: Tysværtunet / Aksdal kirke

Hva:

Babeluba er en myldredag for barn som går 1. til 7 trinn (6 til 12 år).

I løpet av dagen kan barna bli med på alt fra legobygging, sjakk, kreativt verksted, bueskyting, innebandy, vektløfting, tumbling, bruktmarket med salg av leker, sup-brett i badeanlegget, gratisk kinofilm og hesteridning. 

Arrangør er Tysvær kommune v/ Tysvær Bibliotek, Tysvær kulturskole og Tysværtunet Kulturhus i samarbeid med Aksdal kirke og lag/foreninger med aktivitet for barn.

Dokumentarfilmen om David Bowie

Når: Lørdag kl. 20.45 og søndag 18.00

Hvor: Edda kino, Haugesund

Hva:

Dokumentaren om David Bowie kommer til utvalgte kinoer i Norge, og i Haugesund får du kun to muligheter til å få den med deg. 


Den dyptgående dokumentaristen Brett Morgen gir et spektakulært innblikk i kunsten til kameleonen David Bowie.

"Mørk salong" med Britt-Synnøve Johansen

Når: Søndag kl. 19.00

Hvor: Festiviteten, Haugesund

Hva:

Det er nå 35 år siden Britt-Synnøve Johansen debuterte som artist. I 1987 vant hun den tidens «Idol», Talent 87, arrangert av billedbladet Nå, og med superstjerna Jørn Hoel i juryen. Seieren resulterte i singelen «Reidar», som ble en superhit på Haugalandet.

Så kom seieren i norske Melodi Grand Prix i 1989, med den påfølgende platedebuten «God morgen». Og etter å ha sunget – og i en periode solgt støvsugere – seg gjennom 90-tallet, skulle Edith Piafs musikk komme seilende – og resten er en slags historie.

«Mørk salong» er resultatet av et årelangt samarbeid mellom Ragnvald Wernøe og Britt-Synnøve Johansen, som endelig manifesterer seg i utgivelse. Musikken er sterkt inspirert av en gammel fransk musikktradisjon.