Hva med å velge politikere for hele kommunen?

Av
DEL

Leserbrev (Haugesunds Avis) Valgkampen i Karmøy skiller seg vesentlig fra valgkampen i Haugesund på ett område: På Karmøy er det en kamp om å få inn politikere fra sin by eller bygd og det oppfordres til å gi slengere og kryss til politikere utelukkende basert på hvor de kommer fra. Slike «stemmeaksjoner» har det trolig vært ved alle valg etter at Karmøy ble en kommune.

For å virkelig bli EN kommune er det viktig å stemme på partier og på politikere som kan løfte blikket og se hele kommunen. For de som blir valgt inn i kommunestyret må være folkevalgte for hele kommunen og ikke bare for sin by eller sin bygd.

Selvsagt ønsker jeg utvikling av mitt hjemmeområde på fastlandet. Jeg ønsker utvikling fra Fosen til Kolnes, men for meg er det ikke viktig at Norheim får status som by. Men jeg er akkurat like opptatt av utvikling i Skudeneshavn. Den søre delen av kommunen vår har åpenbart kommet i en utfordrende situasjon etter at ferjeforbindelsen over Boknafjorden ble flyttet.

Derfor går jeg og Arbeiderpartiet helhjertet inn for ny vei gjennom kommunen vår, veien som så feilaktig har fått navnet «omkjøringsveien». Vei og annen infrastruktur er viktig for utvikling og en forutsetning for at vi får tatt hele kommunen i bruk.

At vi river det gamle sykehjemmet i Skudeneshavn og bygger et nytt, tidsriktig og fremtidsrettet omsorgssenter betyr at Arbeiderpartiet satser også i Skudeneshavn. Det går jeg helhjertet inn for, selv om jeg bor på fastlandet.

På samme måte er det lett å forstå hvorfor innbyggene sør i kommunen vil opprettholde tilbudet om legevakt i Åkrehamn. For min del er det kortere vei til legevakten i Haugesund, men jeg har ingen problemer med å stå side ved side med innbyggerne sør i kommunen som vil verne om legevakten de er vant til å ha i nærheten av seg. Det er forståelig at de ønsker dette tilbudet.

Det er også viktig å arbeide for ny vei på Eikje for å få bygget ut boliger til mange tusen mennesker på Kolnes.

Slik kunne jeg fortsatt med andre satsinger Arbeiderpartiet står for.

Dessverre har denne valgkampen for mange handlet om å si nei til omkjøringsveien eller å lage en krise av at vi bygger nytt og tidsriktig omsorgssenter i Skudeneshavn. Måten det er kommunisert på styrker polariseringen mellom bygdene og byene i kommunen vår. Satsingen i de ulike områdene settes opp mot hverandre.

For meg og Arbeiderpartiet handler lokalpolitikk om å utvikle hele kommunen. Binde den bedre sammen med ny infrastruktur og sørge for at innbyggerne får gode og tidsriktige kommunale tilbud gjennom hele livet, fra vugge til grav.

Bruk gjerne Arbeiderpartiets stemmeseddel den 9. september for å få utvikling i hele Karmøy. Skulle du velge en annen seddel kan du gi slengere til politikere fra andre partier som ser hele kommunen og ikke kun ser behovene til egen by eller bygd.

Jeg ønsker tillit fra velgerne for å fortsette og bidra til utvikling av hele Karmøy.

Artikkeltags