(Haugesunds Avis)

UVÆR: Direktør for kommunikasjon og kundetjenester i kraftselskapet Gunn Margareth Lassesen understreker så sterkt hun bare kan at det må folk ikke gjøre.

– Vi har spesialtrente folk som tar seg av slikt. Dette er virkelig livsfarlig, sier hun.

Kraftselskapet har fått mange henvendelser lørdag kveld, og noen av dem forteller at folk er i ferd med å flytte på trær som ligger over kraftlinjer, eller forsøker å kappe trær som truer kraftlinjer.

– Dette kan være livsfarlig. Linjene våre kan være strømførende, og da gjør du noe med livet som innsats. De må for guds skyld la trærne ligge til vi kommer på plassen, sier Lassesen.

– Men kan du forstå at noen vil forsøke å fikse på egen hånd?

– Ja. Men man må tenke på liv og helse her. Det må også vi gjøre, sier hun.

Brannvesenet: Lite skrot i lufta

Haugaland Kraft har fått en drøss med henvendelser fra folk i hele sitt geografiske område – Haugalandet, Sunnhordland og Indre Ryfylke – som forteller om strømbrudd, mørke gater og annet strømrelatert.

Lassesen forteller at kraftselskapet har ute alt tilgjengelig mannskap, men at de ikke kan rekke over alt lørdag kveld.

Politiet i Sør-vest har på Twitter varslet om trær som ligger i veien flere steder i distriktet lørdag kveld. Det er uvisst om noen av disse har bidratt til å ta strømmen.

Utrykningsleder Arild Enerstvedt i Haugesund brannvesen forteller at de har ett sted lørdag kveld for å ta vare på en trampoline, et sted for å demontere et drivhus, de har sikret fasadeplater og takplater på Hauge, og bistått Haugaland Kraft.

– Generelt vil jeg si at folk har vært flinke og ryddet før stormen kom. Det er få ting som ikke er faste installasjoner som vi har fått melding om at fyker rundt, sier Enerstvedt.

Haugaland Kraft kan nås på telefon 987 05 271 hvis man skal melde inn feil.