(Haugesunds Avis)

KRIM: Påtalespørsmålet – skal 52-åringen som i over ett år har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs, tiltales eller ikke – har ligget hos Riksadvokaten i rundt fire uker. Påtalemyndigheten varsler at beslutningen blir offentliggjort i form av en pressemelding «cirka midt på dagen» mandag, får NTB opplyst hos Rogaland statsadvokatembeter.

  • Hør podkast om saken her:

Politiet avsluttet sin etterforskning i slutten av august og sendte sin påtaleinnstilling til statsadvokaten. Ifølge Stavanger Aftenblads omtale av innstillingen, anbefalte politiets jurister at det tas ut tiltale mot den nå 52 år gamle mannen som 1. september i fjor ble pågrepet, siktet i den 27 år gamle drapsgåten på Karmøy.

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept og ille tilredt langs en vei, ikke langt fra hjemme sitt på Karmøy på Vestlandet en maimorgen i 1995. Saken har stått uløst etter at Tengs' fetter, som ble dømt for drapet i Karmsund tingrett, ble frikjent i Gulating lagmannsrett.

Saken er allerede berammet og skal etter planen starte i Haugaland og Sunnhordland tingrett om to uker. Domstolen har satt av hele 14 uker til saken.

Les flere saker