Bygger laboratorium til 3,6 millioner

Daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy, daglig leder Gunvald Mortvedt og prosjektleder Pål G. Eide i Westcon Power & Automation.

Daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy, daglig leder Gunvald Mortvedt og prosjektleder Pål G. Eide i Westcon Power & Automation. Foto:

Det vil bli viktig i utviklingen av verdens første hydrogendrevne ferje.

DEL

(Haugesunds Avis) KARMØY: Et nytt hydrogenlaboratorium er under bygging hos Westcon Power & Automation på Karmøy. Det vil ha en kostnad på 3,6 millioner. Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre bidrar med halvparten.

Midlene skal blant annet gå til å finansiere en helt ny brenselcelle.

– Med en brenselcelle på plass får vi et komplett testsystem for produksjon og styring av energi fra hydrogen. Systemet vil bli viktig for oss i utviklingen av den nye hydrogenferja til Norled, sier Gunvald Mortveit, daglig leder i Westcon Power & Automation, i en pressemelding.

– Anlegget gjør at vi kan simulere og optimalisere det som skjer fra brenselcelle til propell og bidra til økt tempo i utviklingen av nye, grønne løsninger til skipsfarten. Samarbeidet med Sustainable Energy-katapulten er utløsende for at vi kan gjøre denne investeringen nå, legger han til.

Westcon Power & Automation vant tidligere i år kontrakten på komplett energisystem og automatisering til ferja som skal gå på sambandet Hjelmeland – Nesvik – Skipavik i Rogaland.

Signering: Daglig leder Gunvald Mortvedt i Westcon Power & Automation og daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy

Signering: Daglig leder Gunvald Mortvedt i Westcon Power & Automation og daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy Foto:

Vil være operativt fra oktober

Videre er daglig leder klar på at han er glad for at de kan gi et enda bredere tilbud til innovative, små og mellomstore bedrifter.

– Tilgang på utstyr for testing, demonstrasjon og verifikasjon av nye produkter er avgjørende for å gjøre veien fra idé til marked så kort som mulig, sier daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre.

Anlegget vil være operativt fra oktober 2019.

Artikkeltags