Lokale russepresidenter splittet om LS-kompensasjon

DEL

(Haugesunds Avis) RUSSETID: Russ over hele landet reagerer på manglende refusjon av billettprisen på rundt kr 2300,- til Landstreffet i Kongeparken, men får tilbud om festivalbilletter eller sesongkort i Kongeparken istedet. Lokale er splittet.

– Jeg syns arrangørene gir oss et godt tilbud. De er der for oss, og det er hverken vår eller deres feil at dette skjer, sier Emma Röhl, russepresident på Skeisvang vgs. Hun mener også at tilbudet om reunion-russetreffet «Back Together – by LS» i 2021, uken før landstreffet for neste års russekull, kan bli en god løsning og en god fest.

Röhl er klar over at hun trolig er i mindretall blant russ rundt om i Norge, og møter meningsmotstand i russepresident Isak Pall Gestson på Kopervik vgs.

– Jeg syns ikke dette tilbudet er rimelig. Vi har kjøpt billetter til landstreffet for å feire at vi er ferdige med skolen. Vi har ikke kjøpt billetter til en festival eller et reunion-russetreff neste år. Da er uansett mange av oss på friår, i militæret eller andre steder. Jeg mener vi skal ha en skikkelig refusjon, sier Gestson.

Tenker høyt om alternativ russefeiring

Skeisvang-presidenten kaller seg selv for «en evig optimist», og advarer medruss mot å sutre. Dersom ting begynner å gå tilbake til normalen igjen, ser hun for seg en alternativ russefeiring i sommer.

– Vi kommer uansett til å holde på med tiltak i flere uker framover. Hvis vi tar oss sammen, og er flinke til å holde oss hjemme nå, tror jeg vi kan få til en russefeiring i sommer. Det blir så bra som man gjør det til, sier Röhl.

Kopervik-president Gestson på sin side tror sluttstreken for årets russefeiring allerede er satt, før den i det hele tatt begynte.

– Jeg ser dessverre svart på det, og er veldig negativ til situasjonen.

Kan ikke refundere

Russen har fram til fredag 3. april å velge alternativ for kompensasjon.

Pressesjef Aasmund Lund sier til NTB at Landstreffet ikke kan refundere pengene fordi mange av utgiftene til årets arrangementer allerede er betalt av Lund Gruppen.

– Alle våre driftsselskaper er stengt ned og alt av medarbeidere er permittert på grunn av pandemien som nå herjer verden, sier Lund, som legger til at det for deres del handler det om å overleve som bedrift, sier Lund.

Forbrukerrådet er ikke imponert.

– Utgangspunktet her er en avlysning. Da mener vi at man vil ha rett på å få pengene igjen, sier Caroline Skarderud, jurist i Forbrukerrådet, til NTB

Artikkeltags