(Haugesunds Avis)

POLITI: Natten har bydd på noen oppdrag for politiet. Klokken 02.56 rykket de ut til Indre kai hvor det var meldt om at en mann i 50-årene hadde falt i sjøen mellom en båt og kaien.

– Han klamret seg til dekkene på kaien, men kom seg ikke opp. Dykkere fra brannvesenet fikk ham på land etter kort tid, sier vaktsjef Herman Emil Eileraas i politiet.

Mannen var kald, og ble sendt til sykehus for å få seg en sjekk.

– Han var beruset og hadde lav kroppstemperatur, men det er ikke meldt at han var alvorlig skadet utover det, sier Eileraas.

Brann i leilighet og sint pasient

Halvannen time tidligere, klokken 01.30, rykket politiet ut til to oppdrag på samme tid. Det ene var sør i Haugesund, hvor det var meldt om brann i en kommunal leilighet.

– Det var mye røyk der, og en beboer ble kjørt til legevakten for sjekk. Brannen ble slukket fort, sier vaktsjefen.

Det viste seg å være et mindre branntilløp, og leiligheten skal være beboelig.

Det andre oppdraget var på Karmøy, hvor det ble utløst en nødalarm i en ambulanse. En pasient hadde blitt aggressiv og fysisk mot ambulansepersonellet.

– Dette var en mann i 40-årene, og politiet fikk kontroll. Det gikk greit med partene, og situasjonen ble roet ned etterhvert. Mannen ble tatt med videre av ambulansen, sier Eileraas.

Slåsskamp på bensinstasjon og sovende mann i veien

I 03-tiden oppdaget politiet to menn som hadde havnet i slåsskamp på en bensinstasjon på Karmøy.

– Det var to menn i 30-årene dette. Patruljen anså at de hadde vært like gode, og slagsmålet ble avsluttet. Partene gikk hver til sitt, sier vaktsjefen.

Ingen ble skadet.

Klokken 04.30 kom det inn en melding fra Austre Karmøyveg om at en mann lå og sov midt i veibanen.

– Han kom seg etter hvert på beina, men var tydelig svært beruset og sjanglet i veibanen. Patruljen fikk kontakt med ham. Mannen var svært full, men kunne ta vare på seg selv. Han ble derfor kjørt hjem til seg selv, sier Eileraas.