Nesten 2.000 færre arbeidsledige i mai

FÆRRE LEDIGE: Leder for Nav Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen, opplyser at tallene på arbeidsledige går betydelig ned

FÆRRE LEDIGE: Leder for Nav Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen, opplyser at tallene på arbeidsledige går betydelig ned Foto:

Nord-Rogaland har hatt en god nedgang ledigheten den siste måneden. Men situasjonen er fortsatt utfordrende.

DEL

(Haugesunds Avis) ARBEIDSLIV: Siden april har antall helt ledige eller delvis ledige sunket med 1.945 i kommunene i Nord-Rogaland.

– Selv om dette er svært positivt trend, så er det ikke å stikke under en stol at ledigheten fortsatt er betydelig, sier leder for Nav Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen i en pressemelding.

Haugesund har høyest ledighet med 7,1 prosent helt ledige, og er også den eneste kommunen i Nord-Rogaland som ligger over snittet for hele fylket.

– Det er Haugesund og Karmøy som har hatt størst nedgang i andel helt ledige arbeidssøkere denne måneden. Haugesund har en reduksjon av helt ledige på 3,4 prosentpoeng og Karmøy har en nedgang på 2,8 prosentpoeng, opplyser Lie Nilsen.

Hun peker også på at det er verdt å merke seg det høye antallet delvis ledige. Totalt er 2.842 personer delvis arbeidsledige i Nord-Rogaland, og Haugesund har med sine 6 prosent den høyeste andelen. Karmøy ligger på fylkessnittet med 5,3 prosent.

– Det positive med dette er jo at det er en betydelig mengde som har beveget seg fra helt ledig til delvis ledig, sier Lie Nilsen.

Nedbemanning

I mai har Nav mottatt to større varsler fra bedrifter om nedbemanning som totalt omfatter 85 personer.

– Vi får tilbakemeldinger om en god del usikkerhet knyttet til ordretilgang i flere bransjer eksempelvis både bygg/anlegg og industri. Dette gjør at kan se ut til at det fortsatt vil komme nye nedbemanninger også i de kommende månedene. Og da snakkes det om både permitteringer og oppsigelser, sier Lie Nilsen.

Færre utlyste stillinger

Det er 471 utlyste stillinger i Nord-Rogaland, noe som er en nedgang på 34 prosent fra samme tid i fjor. Totalt for Rogaland er nedgangen større med 40 prosent.

– Haugesund har 340 utlyste stillinger. Det er kun en nedgang på 16 prosent fra mai i fjor, og lavest i nordfylket, sier Lie Nilsen.

Hun oppsummerer tallene med at selv om ledigheten går i positiv retning, er det fortsatt en svært krevende situasjon både for bedriftene og arbeidssøkerne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken