Nå er flaggene byttet ut og de første flyene har tatt av

NYE FLAGG PÅ PLASS: Søndag morgen tok de første flyene av fra nye Haugesund Lufthavn Karmøy. Natt til 12. mai overtok Lufthavndrift AS driften av flyplassen. Avinorflagget ble firt ned av Avinors leder for nasjonale lufthavner Knut Holen (t.h) ved Haugesund lufthavn på Karmøy ved 08-tiden søndag. Martin Laurhammer t.v) sto klar med Lufhavndrift sitt nye flagg.

NYE FLAGG PÅ PLASS: Søndag morgen tok de første flyene av fra nye Haugesund Lufthavn Karmøy. Natt til 12. mai overtok Lufthavndrift AS driften av flyplassen. Avinorflagget ble firt ned av Avinors leder for nasjonale lufthavner Knut Holen (t.h) ved Haugesund lufthavn på Karmøy ved 08-tiden søndag. Martin Laurhammer t.v) sto klar med Lufhavndrift sitt nye flagg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag morgen 12. mai tok de første flyene av fra nye Haugesund Lufthavn Karmøy.

DEL

(Haugesunds Avis) KARMØY: Høsten 2017 besluttet Samferdselsdepartementet å sette ut driften av Haugesund lufthavn på tjenestekonsesjon. Det private – og ikke minst lokale – selskapet Lufthavndrift AS ble tildelt konsesjonen.

Natt til 12. mai overtok Lufthavndrift AS driften av Haugesund Lufthavn Karmøy. Avinor vil riktignok fortsatt eie eiendommen på Helganes, og leier den ut til selskapet de neste 20 årene.

Klokken 09.22 søndag morgen tok det første flyet av fra nye Haugesund Lufthavn. Det var et SAS-fly som skulle til Oslo. Ni minutter etter var det et Wizz Air-fly til Gdansk som tok av.

Overtakelsen ble markert overfor de første passasjerene søndag morgen.

Ser på Taxfree og parkering

Lufthavndrift skriver i en pressemelding at bytte av driftsselskap skjer i form av en virksomhetsoverdragelse, og alle ansatte er med over til Lufthavndrift AS.

Søndag 12. mai starter den praktiske overtakelsesprosessen med overføring av systemer og løsninger fra Avinor. Arbeidet vil pågå fram til slutten av juni.

– Det har vært mye forberedelser og nå gleder vi oss til å komme i gang og ta fatt på det spennende arbeidet med å drive og videreutvikle Haugesund Lufthavn Karmøy til det beste for regionen vår. Arbeidet med ruteutvikling er allerede i gang, og den første tiden skal vi også se nærmere på tilbudet for taxfree og parkering på flyplassen, sier lufthavnsjef Tore Lillenes i pressemeldingen.

Nye nettsider

Han har jobbet i Avinor i 28 år. Siden oktober har han vært ansatt i Lufthavndrift AS. Lillenes fortsetter som flyplassjef i det nye driftsselskapet.

FORTSATT SJEF: Tore Lillenes har jobbet i Avinor i 28 år. Han fortsetter som flyplassjef i Lufthavndrift AS.

FORTSATT SJEF: Tore Lillenes har jobbet i Avinor i 28 år. Han fortsetter som flyplassjef i Lufthavndrift AS. Foto:

– Dette er en milepæl og et stort og viktig steg, både for lufthavnen og regionen. Vi skal gjøre vårt for å drive og videreutvikle flyplassen med spennende ruter og tilbud. Nå håper vi befolkningen og næringslivet i regionen deler ansvaret med oss og støtter opp om den lokale flyplassen, sier kommersiell leder i Lufthavndrift AS Pål Visnes.

I pressemeldingen skriver selskapet også at i forbindelse med overtakelsen vil Haugesund Lufthavn Karmøy bli omprofilert med ny logo og visuell identitet, samt nytt nettsted.

Det nye nettstedet med ruteinformasjon og praktiske opplysninger er på plass fra 12. mai og det kan du se her. Den nye logoen og identiteten vil bli innfaset på flyplassen fortløpende.

Artikkeltags