Gå til sidens hovedinnhold

Stor havariøvelse på Helganes

Artikkelen er over 1 år gammel
(Haugesunds Avis)

FLYTRAFIKK: Alle nødetater, ansatte på flyplassen, samt en god del markører deltar på en stor havariøvelse på Haugesund Lufthavn Karmøy på Helganes torsdag. Den første store øvelsen siden flyplassen gikk over i privat drift i vår.

– Det har ingenting med endringen i driften å gjøre. Dette er øvelser vi har hvert år. Vi prøver å variere litt, og har i år satt opp et scenario der et fly ikke har klart å stoppe, men takset rett inn i terminalen på flyplassen, sier leder for brann- og redning ved Haugesund Lufthavn, Tore Knutsen.

Skoleelever med på laget

Totalt deltar rundt 160 personer i øvelsen. Medieelever fra Kopervik videregående skole skal utfordre nødetater og flyplassledelse med pågang fra pressen.

– De etablerer egne redaksjoner i forbindelse med øvelsen, og har fått beskjed om å følge regler som for eksempel å ikke klippe seg gjennom gjerder og så videre. Men klarer de å snike seg inn på flyplassområdet på andre måter, så er jo det bra for dem og god læring for oss, sier Knutsen.

Du kan høre hele intervjuet med Knudsen her.

Advarer publikum

Øvelsen vil pågå fra alarmen går rundt klokken 10.00 torsdag formiddag. Innen klokken 13.00 regner de med å være ferdige. I det tidsrommet kan publikum forvente å se en god del utrykningskjøretøyer på veiene til og fra flyplassen på Helganes.

Alt skal foregå etter at morgen- og formiddagsflyene har landet og lettet, og før ettermiddagens ankomster og avganger. Dermed har personer som skal fly til eller fra Helganes torsdag ingenting å frykte med tanke på forsinkelser. Ikke som en konsekvens av øvelsen i hvert fall.

– Vi har jo prøvd å finne en lomme der vi ikke har terminalen full av folk. Det er jo ikke akkurat så kjekt for folk som skal ut å fly å sitte å se på at vi øver på denne typen skrekkscenarioer.

Denne saken er hentet fra Radio 102.

Kommentarer til denne saken