Kambe: - Dette vil bidra til å snu en negativ stemningsbølge

GLAD: Arve Kambe

GLAD: Arve Kambe Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det jubles for Kværners kontrakt på 6,7 milliarder kroner.

DEL

(Haugesunds Avis) NÆRINGSLIV: Mandag morgen kom nyheten om at Kværner og KBR har signert kontrakt med Statoil for en totalleveranse av et plattformdekk til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

Plattformdekket skal sammenstilles på Kværner Stord. Boligmodulen skal bygges hos Apply Leirvik og i Emtunga Sverige.

- Dette er nok en god industrinyhet på et avgjørende tidspunkt for Kværner, Stord og regionen. At både Aibel, Hydro og Kværner har fått på plass store kontrakter de siste månedene vil bidra til å snu en negativ stemningsbølge og bidra til økt sysselsetting, sier stortingsrepresentant Arve Kambe (H).

Gir honnør

Han sier det er all grunn til å gi honnør til de som har jobbet med anbudene.

- Jeg er glad for at Statoil har funnet at norske leverandører er best på pris, kvalitet og gjennomføring, sier Kambe.

Per Rune Henriksen (Ap) mener at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig.

- Dette er en gledens dag for Kværner, for Stord, for Hordaland og for norsk petroleumsvirksomhet i sin helhet. I dagens situasjon er Sverdrup på mange måter norsk leverandørindustris redningsplanke. Det er gledelig at alle de store kontraktene hittil har gått til norske leverandører. Dette viser at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig, sier han.

- Oljealderen er på ingen måte over

Stortingsrepresentant Tina Bru (H) sier hun blir stolt på vegne av norsk leverandørindustri.

- Dette er svært gledelige nyheter i en tid hvor norsk olje- og gassindustri preges av lavere aktivitet og oppsigelser.  Oljealderen er på ingen måte over i Norge. Den nåværende situasjonen med lav oljepris og mindre aktivitet vil ikke vare evig. At alle de store kontraktene på Sverdrup så langt har gått til norske leverandører, er derfor svært gledelig. Dette vil sikre norske arbeidsplasser og kompetanse i næringen, noe som er svært viktig med tanke på fremtiden, sier hun.

Artikkeltags