To barnehager på Åkra rammet

De 23 nye smittetilfellene som er registrert i Karmøy den siste tiden, har sitt utspring i et miljø på Åkra.

DEL

(Haugesunds Avis) KARMØY: Ifølge rådmann Vibeke Vikse Johnsen vil enkelte barn og voksne ved barnehagene Espira Tjøsvoll og Kirketunet barnehage nå bli satt i karantene.

Hun opplyser også at en elev ved Stangeland ungdomsskole er smittet.

Det var ved 14-tiden søndag at Karmøy kommune gjennom en pressemelding opplyste om et avgrenset lokalt utbrudd av korona. Dette dreier seg om 23 personer fra et avgrenset miljø med tett intern kontakt.

Les også:

Skolene åpner mandag

Skolene i Karmøy kommune åpner mandag morgen skolene for barn fra første til og med fjerde klasse.

– Skoleåpningen går som planlagt. Vi gleder oss til å ta imot barna, og ser fram til at skolene skal åpnes på en trygg og god måte, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur, Bjørn Andersen.

Han forteller at kommunen har vært i kontakt og er i kontakt med ledelsen på de to berørte barnehagene.

– Vi vil i det lengste forsøke å følge myndighetenes oppfordring om å holde barnehagene åpne, sier Andersen.

Flere i karantene

Kommunalsjefen forteller at det er flere barnehagebarn og ansatte ved andre barnehager som er hjemme i karantene for tiden.

– Sånn vil det alltid være i en slik situasjon som vi er i nå. Men vi kjenner ikke til at tilbudet er redusert på grunn av dette, sier Andersen.

Smittevernlege Martin Eikrem har heller ikke oversikt over hvilke utfordringer de rammede barnehagene vil få som følge av at flere voksne nå blir satt i karantene.

– Jeg vet at flere ansatte i Kirketunet barnehage nå må i karantene, så blir det opp til ledelsen i disse barnehagene om de har bemanning til å holde åpent, sier han.

Vet hvor smitten kom fra

Han forteller at Stangeland ungdomsskole kun har et fåtall elever for tiden, og at områder der eventuelt smittede har vært, vil bli avstengt fram til dette er rengjort og klargjort for bruk igjen.

Det jeg vet nå, er at de smittede i hovedsak er voksne personer, men det skal også være skolebarn og barnehagebarn i denne gruppen. Disse personene er i nær relasjon med hverandre, sier ordfører Jarle Nilsen.

– Vi har kontroll på personen som har brakt smitten inn og de som er smittet blir tatt hånd om av kommunens helse og omsorgstjeneste, sier han.

– Var dere forberedt på at tilfeller som dette kunne komme nå?

– Ja, vi visste at det kunne komme en oppblomstring av tilfeller etter at vi begynte å åpne opp igjen samfunnet. Dette hadde vi også fått signaler om fra lokale leger og fra sentrale myndigheter, sier Nilsen.

Ordføreren har blitt holdt løpende orientert i saken siden testresultatene ble klare lørdag ettermiddag.

Artikkeltags