(Haugesunds Avis)

FOTBALL: Mandag ble det først meldt at kvalifiseringskampene mellom Avaldsnes og Øvrevoll/Hosle skulle spilles torsdag 3. november i Oslo og søndag 6. november på Karmøy.

– Kampene er ikke offisielt berammet ennå, men klubbene og Norges Fotballforbund er i dag blitt enige om disse tidspunktene, sa lagleder i Avaldsnes Toppfotball, Norvald Kaldheim, til Haugesunds Avis mandag formiddag.

Så kom kontrabeskjeden. Øvrevoll/Hosle sliter med å stille fullt mannskap på dagtid i midtuken.

Mandag kveld sier arrangementskonsulent Knut Bjørn Nordheim i Norges Fotballforbund til VG at kampen på Østlandet spilles førstkommende helg, enten lørdag 5. november eller søndag 6. november.

Returoppgjøret på Karmøy spilles lørdag 19. november kl. 13.00.

– Vi har vært i dialog med klubbene i dag. Vi har landet på at den første kampen går i helgen, og så har vi overlatt til Avaldsnes å bestemme om den skal gå lørdag eller søndag, slik at de får undersøkt hva som gir de best reise, sier Nordheim.

Det blir to uker mellom de to kampene. Nordheim forteller at begge kampene ideelt sett burde blitt spilt denne uken.

– Ingen av lagene har godkjent flomlys, så vi kan ikke kjøre kampene i ukedager. I tillegg har Avaldsnes tre spillere som er uttatt på ulike landslag, som skal spille i perioden etter førstkommende helg, og på grunn av det blir ikke kamp to før 19. november, sier han.

Avaldsnes ble nummer seks i sluttspillet i Toppserien. Øvrevoll/Hosle vant sluttspillet i 1. divisjon. Sammenlagtvinneren spiller i Toppserien neste sesong.

Bildeserie

Avaldsnes - Røa i bilder