(Haugesunds Avis)

KARMØY: Seieren i den regionale finalen lørdag gir plass i den skandinaviske finalen som skal være i Equinors kontorer på Fornebu lørdag om tre uker, altså den 3. desember.

– Vikingfjord fra Vormedal ungdomsskole og de andre lagene imponerte meg stort under årets regionale finale på Haugalandet. Det er tydelig at problemløsning gjøres best i et kreativt fellesskap, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

First Lego League er verdens største forsknings- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom ti og seksten år, og hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Forsker på energiløsninger

Rundt 420 lag konkurrerte om en plass i den skandinaviske finalen. På Haugalandet deltok seks lag. De kjempet om priser innen innovasjon, forskning og teknologi, og gjevest var Championsprisen som går til laget som utmerker seg i alle kategoriene.

– Etter ukesvis med forberedelse, og intense timer med konkurranse mellom seks lag, kunne laget Vikingfjord fra Vormedal ungdomsskole smile bredt. Laget stakk av med den gjeve Champions-prisen i Haugalandet-finalen i First Lego League 2022, og vinner en ettertraktet billett til den skandinaviske finalen, står det i pressemeldingen fra arrangøren.

Årets oppdrag var Super powered, hvor de unge talentene forsker på morgendagens energiløsninger.

– Vikingfjord skapte stor begeistring hos dommerne og ble det sterkeste laget i alle kategoriene sammenlagt. De har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på energiutfordringene vi står overfor i framtiden. Temaet energi er et av vår tids viktigste spørsmål, og det er viktigere enn noensinne å lytte til barn og unges kreative ideer rundt morgendagens energiløsninger. Med den læringsviljen og det engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at fremtiden er i gode hender, sier Moen.

23 regionale finaler

First Lego League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Lokale støttespillere for den regionale finalen på Haugalandet var Equinor, Energi Norge, Tekna og Utdanningsdirektoratet.

I helgen ble det arrangert 23 regionale finaler på følgende steder: Ålesund, Ullensvang, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Sogn, Sarpsborg, Salten, Romsdal, Oslo, Nord-Troms, Nordfjordeid, Lofoten, Larvik, Kirkenes, Helgeland, Haugalandet, Gjøvik, Finnsnes, Drammen, Bergen, Alta og Agder.

Alle skoler med i Ullensvang

Hardanger Folkeblad skriver at 358 elevar var meldt på konkurransen i Ullensvang, og at alle barne- og ungdomsskoler i Ullensvang var representert. I tillegg var det gjestelag fra Kvinnherad med, mens lagene fra Voss måtte melde avbud på grunn av uværet.

Prosjektleder for First Lego League Ullensvang, Hilde Norheim, fortalte til Hardanger Folkeblad lørdag kveld at Champion 1.-plass gikk til Hauso maskineri Champion. Odda barneskole 7B kom på andreplass.